Kako spremeniti druge?

Kako spremeniti druge?

Rad spreminjaš druge – ti uspeva?

Spremeniti druge – kako? Okolje ima za zdravje velik pomen, saj proces zdravljenja podpira ali zavira. Povedalo bo telo. Če vztrajate v slabih družinskih odnosih, se sprva lahko pojavijo sprva blažje bolezni, kot so na primer: astma, nemir, tesnoba, migrena …

 

»Celični biolog bruce H. Lipton je do te ugotovitve prišel v raziskavah. Kloniral je gensko identične celice ter jih postavil v različna okolja, v katerih so se povsem drugače razvile. Zakaj? Saj so gensko enake? Kaj je tisto, kar jih nadzoruje, nanje vpliva, se sprašuje in nadaljuje. Odgovor je očiten: informacija iz okolja. To me je v raziskavah odpeljalo po drugi poti, stran od tistih mojih kolegov, ki so delali na projektu raziskave človeškega genoma. Sam sem proučeval, kako okolje vpliva na to, kako se celice razvijejo, medtem ko so se vsi ostali ukvarjal is tem, kako geni nadzorujejo celice.

 

Ali spremeniti druge ali sebe?

V kolikor bivate v slabih družinskih odnosih, je za optimalno okrevanje nujno spremeniti okolje. – Selitev ali odmik. Vaše okrevanje bo mnogo hitrejše. Okolje ima na vaše zdravje pozitiven ali negativen vpliv.

Na vas bližnji vplivajo do te mere, da ste kdaj razmišljali tako in rekli, Ti si kriv za mojo bolezen?

Ste bili že od malega navajeni služiti drugim, ker ste bili deležni pohvale, ljubezni, pozornosti, odobravanja? Ste prevzeli prepričanje, da imate druge rajši od sebe in so bili drugi pred vami? So tudi vas prepričali, da boste ljubljeni, vredni, cenjeni, če boste pridno in neumorno delali za druge?

Če bližnji s svojim vedenjem dobro načenjajo vaše zdravje, bi jim morali biti še hvaležni…. poglejmo kako in zakaj.

 

Oprosti, toda kako bi moral biti ti tako sebičen, da bi zahteval od mene, naj izberem tebe, namesto lastne sreče? « Anthony de Mello, 1990, Zavedanje

 

Vam je zanimivo? Se nadaljuje.

Več si lahko preberete v knjigi Popolno zaupanje… Povezava… 

Stik z avtorico… Povezava…