Manpulator

Kako se spopasti z manipulatorji: Iskanje podpore zunaj doma

V življenju se vsi srečujemo z različnimi izzivi, med katerimi je eden od najtežjih soočenje z manipulatorji. Ko doma iščemo podporo in je ne najdemo, se pogosto obrnemo na druge vire, da bi našli to, kar potrebujemo. Manipulatorji so tisti, ki bodo izkoristili našo potrebo po podpori in izkoristili našo ranljivost za svoje lastne cilje.

Ko se znajdemo v situaciji, kjer doma ne dobimo potrebne podpore, se pogosto obrnemo na druge ljudi, da bi našli tolažbo, nasvet ali razumevanje. Vendar pa se lahko manipulatorji hitro vključijo v naše življenje in poskušajo izkoristiti našo potrebo po podpori za svoje lastne koristi.

Manipulatorji so spretni v tem, da ustvarijo iluzijo, da so nam prijatelji ali celo družina, vendar je njihov cilj pogosto le izpolnitev lastnih potreb. Ne sodelujte v njihovih manipulativnih igrah in ne dovolite, da vas vključijo v svoje odvisnosti ali načrte.

Pomembno je, da postavite meje in se zavedate svojih lastnih potreb in želja. Ne dovolite, da vas manipulatorji prepričajo, da izpolnite njihove želje ali da se počutite krive, če jim ne ustrezate. Sabotaža vašega občutka pripadnosti družini, če ne delujete po njihovih pričakovanjih, je le ena od njihovih manipulativnih taktik.

Če se znajdete v situaciji, kjer se soočate z manipulatorji, poiščite podporo zunaj svojega doma. Pogovorite se s prijatelji, družinskimi člani ali strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo prepoznati manipulativne vzorce in vam nuditi podporo pri postavljanju zdravih meja in ohranjanju svoje integritete. Ne dovolite, da vas manipulatorji odvrnejo od iskanja resnične podpore in ljubezni, ki si jo zaslužite.

 

Vam je zanimivo? Se nadaljuje.

Več si lahko preberete v knjigi Popolno zaupanje… Povezava… 

Stik z avtorico… Povezava…

Leave a Comment