Zakaj bolezen

Zakaj bolezen

Zakaj bolezen? Če se tudi vi sprašujete to vprašanje, berite naprej. “Če imate sebe, imate zdravje in kot pravi Buda: »Morate poznati sebe!« Ugašate, ko delate stvari, ki jih v resnici ne želite. Delate, čeprav v sebi veste ali čutite, da ni prav. Niso v vaši naravi, niso skladu z vami! Zboleli ste, ker ste delali proti sebi. Delali nekaj, kar ni skladno z vašim dušnim načrtom.”

 

Zakaj bolezen – je to pravo vprašanje?

Zakaj bolezen? Še vedno delate proti svoji volji? Pravzaprav ves ta čas delate proti sebi. Izgorevate, ko delate pod prisilo, manipulacijo. Se preveč prilagajate? Ste ujeti? Izgorevate, ko živite življenja in sanje drugih ljudi. Vse to vam postopoma jemlje energijo in postopoma ugaša vašo svetlobo. Ne boste verjeli, da v sebi že imate »senzor«, ki vam to vsakič pove.

Ob tem občutite negativna čustva in utrujenost. Znotraj vas pa sta notranji konflikt in upor. Čustva, misli, telo in duh niso usklajeni, zato tudi primanjkljaj energije. Misli bi eno, čustva čutijo drugo, telo pa je utrujeno. O duši pa ne razmišljate. Koga poslušati? – Telo prepozna resnico vaše duše in se nanjo odziva. Kar se dogaja znotraj, vse pokaže navzven. ”

 

Se sprašujete zakaj sem zbolel/a?

Katere prioritete so v življenju za vas najpomembnejše? Čemu namenite največ časa, denarja in največ energije? Delu? (Povezava: Zboleti zaradi šole. Ko zbolite zaradi službenih ali šolskih obveznosti.)  Ste za ceno služenja denarja prodali svoj notranji mir in radost? Ali ste za ceno svoje plače in stresa v službi prodali svojo družino, zdravje, življenje?

Ali imate otroke in se vam zdi, da pogosto zbolijo zaradi šole? (Povezava: Zboleti zaradi šole.Ko zbolite zaradi službenih ali šolskih obveznosti.)

Tudi moje prioritete so bile včasih drugačne. Zdravje sem imela za samoumevno… Pa ni…” (Povezava: Denar ali zdravje)

»Ni sebično, da živite svoje življenje tako, kot sodite, da je za vas najbolj prav. Sebičnost je v tem, da od drugega zahtevate, da živi svoje življenje tako, kot ustreza vašem okusu, vašemu ponosu, vašemu dobičku, ali vašemu užitku. To je res sebično.«  (Anthony de Melllo – Zavedanje, str. 77)

 

Vam je zanimivo? Se nadaljuje.

Več si lahko preberete v knjigi Popolno zaupanje… Povezava… 

Stik z avtorico… Povezava…