alternativne zdraviteljske tehnike

Alternativne zdraviteljske tehnike

Alternativne zdraviteljske tehnike

Alternativne zdraviteljske tehnike predstavljajo širok spekter pristopov k zdravljenju telesa, uma in duha. Veliko ljudi jih dopolnjuje z tradicionalno medicino, ki se večinoma osredotoča na zdravljenje fizičnega telesa. Psihoterapija tudi na čustva (povezava-Kako si pomagati pri čustvenih bolečinah? ). Mi pa smo veliko več kot telo, čustva, misli, občutki. Smo tudi duša.

Različni dvomi in vprašanja o alternativnih zdraviteljskih tehnikah

Sama sem zaradi nedelujočih zdravil uradne medicina spoznala veliko alternativnih zdraviteljskih tehnik (povezava – Ko zdravniki ne znajo pomagati). Ko sem ozdravela, se vpisala v šolo za terapevte naravnega zdravljenja. Saj sem iskala odgovore na vprašanja:

  • Ali alternativne tehnike zdravljenja delujejo?
  • Zakaj pri moji bolezni ne delujejo?
  • Zakaj ni trajnega učinka? Zakaj je bilo treba terapije ponavljati?
  • Ali alternativne tehnike zdravljenja lahko nadomestijo zdravnika in kdaj?

Med alternativne zdraviteljske tehnike spadajo akupunktura, homeopatija, aromaterapija, refleksologija, energijsko zdravljenje, reiki, hatmara, theta healing, terapija z zvokom, meditacija, joga in še mnoge druge. Tudi homeopatija, Bachova cvetna terapija (povezava) in zeliščarstvo.

Alternativne zdraviteljske tehnike in njihov celostni vpliv

Naučila sem se, ki vključuje tako fizično kot čustveno in duhovno raven, da zaobjamejo človeka (ali žival) kot celoto. Njihov skupni cilj je vzpostaviti ravnovesje in harmonijo v telesu ter spodbuditi naravne procese celjenja.  Kljub temu, da so nekatere od teh tehnik še vedno predmet raziskav in razprav o njihovi učinkovitosti, mnogi posamezniki poročajo o pozitivnih izkušnjah in koristih, ki jih prinašajo njihova uporaba.

Katere alternativne zdraviteljske tehnike izbrati?

Pomembno je, da posameznik pri izbiri alternativnih zdraviteljskih tehnik najde pristop, ki mu najbolj ustreza in se posvetuje s strokovnjakom, da doseže najboljše možne rezultate za svoje zdravje in dobro počutje. Med njimi obstaja veliko razlik:

  • kako delujejo
  • iz kje poteka zdravljenje
  • ali delujejo na vzrok

Alternativne zdraviteljske tehnike, ki vplivajo na vzrok bolezni (Povezava: Vzroki bolezni), lahko še posebej pospešijo celjenje, zdravljenje in na koncu ozdravitev.

Skoraj 10 let sem postopoma spoznavala zdravilce, zdraviteljske tehnike, se o njih veliko naučila. Predvsem iz prakse. Lahko rečem, da če bi jih poznala že prej, verjetno ne bi zbolela. Okrevanje pa je bilo hitrejše, več energije, manj bolečine. Več si lahko preberete v knjigi Popolno zaupanje… Povezava… 

Stik z avtorico… Povezava…

Naročilo knjige – povezava

Naročilo svetovanje – povezava

Več o avtorici – povezava

Zanimivi članki – povezava