Vzroki bolezni

Vzroki bolezni

Vzroki bolezni so pravzaprav povzročitelji, da se bolezen skozi čas zgodi. Verjamem, da preden se pojavi, telo opozarja. Opozorila so lahko fizične ali psihične narave. S tesnobo, anksioznostjo, mogoče migreno, slabo počutje. Dokler ga ne upoštevamo. Bolezen je pogosto zgolj posledica, ki izhaja iz globljih vzrokov, ki segajo onstran fizičnih simptomov.

Vzroki bolezni – zakaj mora biti fokus vzrok in ne bolezen

Če se osredotočite zgolj na zdravljenje simptomov(zdravljenje bolezni), morda začasno omilite težave (in s tem podaljšujemo trpljenje), vendar pa se vzrok težave ne odpravi.

V tej zmoti sem bila tudi avtorica knjige Popolno zaupanje – Zdravljenje od znotraj in tako se je začelo 10 let trpljenja. Dokler nismo pozdravili vzroka. To je bližnjica do ozdravitve. Ko je bilo res hudo se je začelo zdravljenje vzroka. Pa mora biti res hudo, da se lotite zdravljenja vzroka? Če se osredotočimo na vzroke, se odprejo vrata k dokončnemu zdravljenju. Zdravljenje na ravni vzroka ni le učinkovitejše, ampak tudi trajnejše, saj se posameznik v celoti ozdravi, ne le na površinski ravni simptomov.

V knjigi Popolno zaupanje avtorica piše o tem, kako je so spremembe življenjskega sloga in preučevanje čustvenih vzorcev nujni za ozdravitev. Piše o tem, da je bolezen le signal, opozorilo telesa, da nekaj ni v ravnovesju in klic k spremembi.

Naučili se boste, kako prisluhniti telesu in signalu in se odločili za celostno zdravljenje, ki presega zgolj odpravljanje simptomov. Tako boste bolj razumeli vzrok in olajšali psihično breme. S tem boste opredelili ciljno zdravljenje, ozavestili delovanje, to pa je način, ki preprečuje ponovitev bolezni. Dvignili kakovost življenja.

 

Naročilo knjige – povezava

Naročilo svetovanje – povezava

Več o avtorici – povezava

Zanimivi članki – povezava

Leave a Comment