Zakaj nastane bolezen

Zakaj nastane bolezen, se sprašujete?

“Zakaj nastane bolezen? Če imate sebe, imate zdravje in kot pravi Buda: »Morate poznati sebe!« Ugašate, ko delate stvari, ki jih v resnici ne želite. Delate, čeprav v sebi veste ali čutite, da ni prav. Niso v vaši naravi, niso skladu z vami! Zboleli ste, ker ste delali proti sebi. Delali nekaj, kar ni skladno z vašim dušnim načrtom.

 

Se sprašujete zakaj sem zbolel/a?

Zakaj bolezen? Še vedno delate proti svoji volji? Pravzaprav ves ta čas delate proti sebi. Izgorevate, ko delate pod prisilo, manipulacijo. Se preveč prilagajate? Ste ujeti? Izgorevate, ko živite življenja in sanje drugih ljudi. Vse to vam postopoma jemlje energijo in postopoma ugaša vašo svetlobo. Imate »senzor«, ki vam to vsakič pove.

Ob tem občutite negativna čustva in utrujenost. Znotraj vas pa sta notranji konflikt in upor. Čustva, misli, telo in duh niso usklajeni, zato tudi primanjkljaj energije. Misli bi eno, čustva čutijo drugo, telo pa je utrujeno. O duši pa ne razmišljate. Koga poslušati? – Telo prepozna resnico vaše duše in se nanjo odziva. Kar se dogaja znotraj, vse pokaže navzven. ”

Katere prioritete so v življenju za vas najpomembnejše? Čemu namenite največ časa, denarja in največ energije? Delu? Ste za ceno služenja denarja prodali svoj notranji mir in radost? Ali ste za ceno svoje plače in stresa v službi prodali svojo družino, zdravje, življenje?

Tudi moje prioritete so bile včasih drugačne, dokler me bolezen in tvegana operacija nista pripeljali do streznitve. Zdravje sem imela za samoumevno… Pa ni…”

»Ni sebično, da živite svoje življenje tako, kot sodite, da je za vas najbolj prav. Sebičnost je v tem, da od drugega zahtevate, da živi svoje življenje tako, kot ustreza vašem okusu, vašemu ponosu, vašemu dobičku, ali vašemu užitku. To je res sebično.«  (Anthony de Melllo – Zavedanje, str. 77)

 

Vam je zanimivo? Se nadaljuje.

Več si lahko preberete v knjigi Popolno zaupanje… Povezava… 

Stik z avtorico… Povezava…