Brez las – operacija. Vas je strah, kako boste izgledali brez las?

Brez las – to je velik strah pred operacijami, kemoterapijami

Brez las mi živeti ni, je osebna izpoved osebe, ki si je neznansko želela ozdraveti. Ampak ni mogla sprejeti tega, kako bo izgledala brez las. Skrb, kako bodo izgledali lasje po operaciji ali kemoterapiji je pereč problem še posebej pri najstnikih. Misel, da boste ostali brez las zaradi operacije ali kemoterapije hromi pot do zdravja.

Vas je strah, kako boste izgledali brez las?

Sama sem imela enako izkušnjo, bila sem tako mlada, da mi je bil pomemben izgled, pravzaprav veliko pomembnejši od zdravja samega.

Pa v resnici ni najpomembnejši. Bila je hromeča iluzija, zaradi katere sem zavlačevala zdravljenja. Misli so se sicer pozneje uresničile, vendar v veliko manjši meri, kot se je bohotil strah.

Biti brez las – je to za vas trenutno največji strah?

Proti strahovom vseh vrst pomagajo naravni pripravki – povezava.

Kako bom izgledal/a brez las? Sram povezan s skrbjo

Biti brez las pravzaprav ni tako slabo, saj veste, da je v vsaki slabi stvari nekaj dobrega (in obratno). Pred operacijo in zdravljenjem je pomembna pozitivna naravnanost, zato poglejmo na to situacijo pozitivno. Za vedno boste presegli vzorce kot so:

  • Moram biti všečen/na, da me bodo imeli radi.
  • Presegli vzorce o idealih.
  • Kaj bodo pa rekli drugi.
  • Preseganje strahu ali sramu zaradi drugačnosti.

In pozabili ste na to, da na našo srečo lasje zelo hitro rastejo in vaša skrb se bo kmalu raztopila. Pomembno je, da zaupate in da ohranjate pozitivnost. O pozitivnosti in o preseganju strahov pišem v knjižni uspešnici Popolno zaupanje.

 

Vam je zanimivo? Se nadaljuje.

Več si lahko preberete v knjigi Popolno zaupanje… Povezava… 

Stik z avtorico… Povezava…