urgenca

Urgenca – kaj vzeti s seboj?

Urgenca

Urgenca je ustanova, ki vam zagotovo dvigne pritisk in povzroči čustveno stisko. Ko se znajdemo v takšnih trenutkih, je ključnega pomena, da se naučimo umiriti in najti notranji mir. Pomembno je tudi, da se umaknemo od stresorjev. Pogovor s prijatelji ali družinskimi člani lahko prinese olajšanje, saj deljenje bremen zmanjša težo naših ramen. Optimistični stavki in zgodbe ljudi, ki so ozdraveli, nam lahko pomagajo ohraniti pozitiven pogled na življenje, tudi ko se zdi, da so stvari težke. Tudi preprosta praksa hvaležnosti, ko se osredotočimo na pozitivne vidike svojega življenja, lahko dvigne naše razpoloženje.

 

Včasih se znajdemo v situacijah, kjer se ne moremo sami umiriti, ali pa opazimo, da nekdo okoli nas potrebuje pomoč. Če se znajdemo na urgenci, lahko pomagamo tako, da ostanemo prisotni in poslušamo osebo, ki se sooča s težavo. Včasih je že dovolj, da ji stojimo ob strani. Da imajo ljudje občutek, da v težkih situacijah ne ostanejo sami ali prepuščeni sebi. Včasih je že samo dejstvo, da smo ob strani nekomu, ki se bori, dovolj, da mu pomagamo premagati težko obdobje. Nuditi psihično oporo pomeni ponuditi sočutje, razumevanje in brezpogojno sprejemanje.

Za akutne probleme, je nujno pa je tudi poiskati strokovno pomoč, če je to potrebno, in se obrniti na zdravstvene strokovnjake, ki imajo izkušnje v obravnavi psihičnih stisk. Pomembno je, da se zavedamo, da je iskanje pomoči znak moči, ne šibkosti, in da smo vsi skupaj na poti gradnje boljšega duševnega zdravja.

Knjige so lahko prijateljice tudi ko ste sami, ki vas pomirijo ob najtežjih trenutkih. Ta vas bo pomirila, saj nosi energijo ozdravitve in vas bo že med branjem povezala z energijo zdravja.

V knjigi piše…

Kako se umiriti na urgenci?

urgenca

Morate nadzorovati svoje čustvovanje. Strah, dvom in skrbi se lahko pojavi

  • zaradi misli o morebitnih zapletih (priporočamo nadzor misli)
  • zaradi pomanjkanja informacij o poteku, okrevanju (priporočamo da se bolj pozanimate o informacijah)
  • slabe izkušnje, ki jih slišite na hodniku (priporočamo odmik)

Podarite knjigo z namenom. To ni samo knjiga – to je namenska knjiga, v kateri je ujeta energija ozdravitve!

Kako to narediti? Več si lahko preberete v knjigi Popolno zaupanje.

Naročilo knjige – povezava

Naročilo svetovanje – povezava

Več o avtorici – povezava

Zanimivi članki – povezava