migrena

Kaj sporoča migrena?

Sporočilo bolezni – migrena

Kaj sporoča migrena?

Sporočilo bolezni – migrena. Skozi bolezen sem spoznala, da bolezen pravzaprav ni nadloga. Ampak je “priložnost“. In me je res popeljala v pravo smer. Ker sem poslušala sporočilo bolezni. Vsaka bolezen nosi sporočilo. Ga poznate?

Kolikor je bila bolezen veliko trpljenje (Ali morate trpeti? Povezava.), je bila bolezen vzpodbudna. Prinašala je spremembo. Prinesla je priložnost za ogromno osebno rast.

Zbolel(a) sem kar na enkrat

Kdor pravi: Zbolel sem kar na enkrat, se moti. Zbolevali ste malo po malo. Na vse to je vplivalo:

  • čustvovanje,
  • stil življenja,
  • mišljenje,
  • prehranjevanje,
  • okolje,
  • genetika…

Manjko se začne najprej v energijskem telesu (organi delujejo z oslabljeno energijsko pretočnostjo. Ta se največkrat kaže skozi bolečino.) In telo vam je to vseskozi sporočalo skozi bolečino, simptome in vam pošiljalo vsakodnevne opomnike.

Sporočilo bolezni – npr. migrena

Pomembno je opazovati in poslušati svoje telo ter se odzvati na sporočila, ki jih pošilja. Če se simptomi poslabšajo ali se pojavijo nove težave, je pomembno poiskati strokovno pomoč in nasvet zdravnika. V knjigi Popolno zaupanje, navajam sporočila bolezni.

 

“TELO: Migrena, glavobol

ČUSTVA: Neizražena jeza, obrnjena navznoter oziroma navzven zaradi prilagajanja drugim. Notranji konflikt med tem, kar želite in čutite, da je potrebno narediti in kar drugi želijo od vas. Dvom, da ne bi zmogli izpolniti pričakovanj drugih. Strah pred rezultatom (neuspehom).

MISLI (Ego − kar ni resnica in je zavajajoč.): Nezaupanje vase. Ne znam/ne upam reči ne. Bom zmogel/la izpolniti pričakovanja? Bom dovolj dober/ra? Samodestrukcija z namenom drugim dokazati, da nimajo prav. Strah pred tem, kako bodo drugi sprejeli rezultat (neuspeh).

VZORCI IN PREPRIČANJA: Nezmožnost reči ne brez občutka krivde. Moram ustreči drugim (za vsako ceno). Če ne bom ustregel, bom kaznovan, ne bom sprejet, ljubljen. Strah, da nisem dovolj dober. Zaradi napak je prav, da se kaznujem/da sem kaznovan. Napake so slabe. Strah pred napakami in s tem pred kaznijo.

V kolikor ste bili kot otroci vzgojeni, da so napake slabe in ste bili kdaj zaradi napak kaznovani, dobimo negativni vzorec. Kar občutijo otroci, ki nočejo razočarati staršev, je: Zaradi napak me ne bodo imeli radi. Drugim moram dokazati zmoto, da bom imel/a prav, pa čeprav na račun lastnega zdravja, počutja. Če mi ne uspe, nisem dovolj (dober, vreden, ljubljen).

DUŠA IN TVOJA NALOGA: Poslušajte sebe in zaupajte svojim občutkom, notranjemu glasu, intuiciji. Sledite sebi in si zaupajte. Nadomestite prepričanje, da so napake slabe, z novim prepričanjem: Zaradi napak sem bolj moder/a, izkušen/a. Zaradi napak se razvijam in sem vedno boljši/a. Ni vam treba zboleti, da drugim dokazujete njihovo zmoto. Ni vam treba zboleti, da bi s tem spremenili druge. (Opustite zmoto, da se bodo zaradi vašega slabega počutja spremenili.).”

 

Bi želeli izvedeti več? Odkrijte sporočilo bolezni, priporočamo branje knjige Popolno zaupanje

Želite odkriti sporočilo bolezni? Pišite mi za sporočilo bolezni – povezava.

 

Naročilo knjige – povezava

Bi želeli odkriti, kaj vam sporoča bolezen? Naročilo svetovanje – povezava

Več o avtorici – povezava

Zanimivi članki – povezava